dinsdag 4 januari 2011

Lollig

Foto: Flickr, by Mo Morgan
Het nieuwe jaar begint weinig hoopvol: in de krant lees ik dat George Bush Jr. en Tony Blair het zich in Februari 2001 gezellig maakten door samen naar 'Meet the Parents' te kijken. Op zich geen vervelende film, maar toch niet het soort film waarvan je hoopt dat de machtigste mannen van de moderne wereld zich mee kunnen vermaken. Ben Stiller die als aanstaande schoonzoon met een champagnekurk de urn met de as van de moeder van zijn aanstaande schoonvader omver schiet: lollig hoor, maar George Bush en Tony Blair die hier samen op de bank om zitten te grinniken, daar wordt ik nou weer niet vrolijk van.
 Alsof je Mark Rutte in een onbewaakt moment diep verzonken ziet zitten met de nieuwste Simone van der Vlugt op schoot, je vertrouwen loopt toch een deukje op.
Nou hadden we met George Bush wel kunnen verwachten dat het niveau niet al te hoog zou zijn, misschien moeten we blij zijn dat hij zijn Engelse gast niet naar 'Turbo: A Power Rangers Movie' liet staren.
Je gaat je toch afvragen waar al die mensen naar kijken in hun vrije tijd. Balkenende is een makkie: Harry Potter natuurlijk, en Wouter Bos vind ik wel iemand voor de frisse avonturen van 'Snuf de Speurhond'.

En Geertje Wilders? Dat is helemaal makkelijk: iedereen is groot en ik ben klein en DAT IS NIET EERLIJK!