woensdag 5 januari 2011

Wie is de oplichter?

Foto: Flickr, by buxx
Vermakelijke column vandaag in de Volkskrant, van tv-criticus Jean-Pierre Geelen. Hij schrijft met betrekking tot de nieuwe BNN-soap 'Walhalla' over 'het pijnlijke misverstand dat elke BN'er meteen maar een multitalent zou zijn'. Specifiek heeft hij het nog over Bridget Maasland, die eigenlijk gewoon niet kan acteren. Wat ze eigenlijk wel kan weet volgens mij niemand, maar ze is nou eenmaal BN'er, dus wordt er maar weer een flutprogramma omheen gebouwd.
 Naar aanleiding van de column moest ik ook meteen denken aan dat andere BN'ers-vehikel: 'Wie is de reisleider?' Ik zou deze titel maar veranderen in 'Wie zijn de reislijders?', en het antwoord is al snel duidelijk: de arme mensen die hun hele leven gespaard hebben voor een mooie safari en er dan opeens achter komen dat ze een bijrolletje spelen in de Grote Eddy Zoey Show: 'even de koffers tellen hoor!'

'De betalende reizigers weten van tevoren niet wie hun reisleider wordt. Het is dus maar de vraag of de vakantiegangers op Schiphol blij of teleurgesteld zijn met hun onervaren begeleider.'


Kijk, ik vind dat dus gewoon zielig voor die mensen. Dat matig getalenteerde BN'ers van de ene flop naar de andere hobbelen is tot daaraan toe, maar  moet de gewone, hardwerkende burger (om maar eens een populaire slogan van stal te halen) die eindelijk een keer op vakantie kan daar nu echt de dupe van worden?

Laten we hopen dat het een valstrik is, en dat er in Afrika een afgesloten terrein klaar staat van een hectare waarin ze Bridget Maasland en Eddy Zoey willen vangen, zodat we in Nederland een jaartje tv kunnen kijken zonder acteurs die niet kunnen acteren en zangers die niet kunnen zingen.