zondag 12 augustus 2012

Entertainment

Foto: flickr, by Mick E Talbot
Het nieuwe programma-ideetje van John de Mol gaat niet door: de grote adoptie-show zou het waarschijnlijk gaan heten. Kinderen die hun favoriete pleeggezin kunnen kiezen, waar ze dan gaan wonen. In een reactie zegt een zegsman van de Mol het te betreuren dat 'het probleem van de wachtlijsten in de pleegzorg nu niet wordt aangekaart.'
  Ook hypocrisie heb je in soorten en maten, de familie de Mol is wat dat betreft een toppertje. Het hoofdprobleem lijkt me dat de Molletjes maar niet in hun botte Mollehoofdjes kunnen krijgen dat de rest van de mensheid niet ter hun vermaak op de wereld is gezet. Zus Linda ziet het gekrioel om haar heen als klapvee dat in katzwijm moet vallen bij Linda's gewoonheid, haar broer John ziet ons als slecht betaalde acteurs in zijn eigen wereldshow.

  Wij zijn er om amusement te leveren. Laten we de zaak voor één keer eens omdraaien. Ik pitch bij deze een nieuwe show: Mollenjacht. Linda en John worden vrijgelaten in een ondergronds gangenstelsel dat langzaam vol loopt met water. Ook kruipen er zeventien beverratten rond in de gangen en is er slechts één uitgang die bewaakt wordt door Mart Smeets. Met honderden camera's kunnen we de pogingen van John om te ontsnappen volgen en kunnen we zien hoe gewoon Linda onder deze ongewone omstandigheden blijft.
  Ik zeg: top televisie.

Geen opmerkingen: