zaterdag 9 maart 2013

Geleuter

Foto: flickr, by mdanys
Zelden een stel figuren zoveel krediet zien krijgen zonder dat ze het verdienen. De intellectuelen hebben zich over Haren gebogen. Job Cohen ontwaarde een 'Dionysische scheppingsdrang' die in botsing kwam met 'Apollinische waarden'. Dat klinkt alsof een eerstejaars student Wijsbegeerte een paper moet schrijven en probeert te verbergen dat hij eigenlijk niets te vertellen heeft.
  In het NRC Handelsblad verklaart hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde Gabriël van der Brink dat de jongeren in Haren 'met humor het gezag aan het onderuit halen waren.' De overheid is onderdeel van dit spel, aldus de hoogleraar. 'Dus die moet haar rol goed spelen, dan loopt het spel niet uit de hand.'
  Nooit geweten dat jongeren die naar Haren komen met maar één einddoel, namelijk een gigantische teringzooi schoppen, in feite een 'spel' aan het spelen zijn. En die domme overheid die dat niet in de gaten heeft!
  Maar nu zijn me de ogen geopend. Als een stel verveelde, narcistische snotapen aandacht en kicks nodig heeft, dan moet de overheid hier onmiddelijk op reageren en een toffe sparringspartner zijn voor deze creatieve en speelse geesten. En ik maar denken dat het softe jaren zeventig geleuter voorbij was.

Geen opmerkingen: