dinsdag 27 januari 2015

Gevoel

Foto: rgb free, by jazza
Boer Geert van het televisieprogramma Boer zoekt Vrouw is oversekst. Dat is de uitslag van een poll van het AD waarbij 17121 lezers hun stem uitbrachten. Boer Geert geeft vrouwen op onverwachte momenten ineens een zoen.
  Hij had de programmamakers hiermee geen groter plezier kunnen doen en zeer waarschijnlijk is hij erop geselecteerd. Boer zoekt Vrouw draait alleen ogenschijnlijk om de eenzaamheid van zielige boeren, in feite draait het om vrouwen die boeren vierentwintig keer door een hoepeltje laten springen, om daarna te zeggen dat ze wat meer bij hun gevoel moeten komen. En Yvonne Jaspers is de drijvende kracht achter dit als hulpverlenerschap vermomde sadistische ritueel.

Ze kijkt je aan met haar grote begrijpende ogen en legt je vervolgens heel langzaam en heel vriendelijk uit wat een ontzettende lul je bent.
 Als je Yvonne Jaspers drie dagen opsluit in een lege kamer springt ze op de vierde dag uit het raam van de vierde verdieping om bij de bushalte aan de eerste de beste man uit te leggen dat hij best wel een leuke kerel is, maar dat hij wel wat beter naar zijn vrouw moet luisteren.

  Daarom hoop ik dat Boer Geert het nog een paar tandjes opschroeft. In tegenstelling tot de meeste boeren, lijkt hij wel aardig bij zijn gevoel te komen. Maar dat is dus ook weer niet goed. Sla er dan bijvoorbeeld eens eentje dwars door de hooischuur heen als ze als een oud wijf zit te melken. En als Yvonne Jaspers dan op haar kleuterjuffrouw-toontje tegen je zegt dat dat niet zo netjes was, dan bindt je die Jaspers toch achter je trekker en sleep je d'r even mee tijdens het inzaaien. 'Ik ben lekker bij m'n gevoel gekomen', kan je na een meter of 200 tegen d'r zeggen. 'En je had gelijk, het lucht ontzettend op.'

Geen opmerkingen: