maandag 25 februari 2013

Aanfluiting

Foto: flickr, by heraldpost
Nou zie ik de vaderlandse voetbalcompetitie al jarenlang afzakken, maar afgelopen zondag was toch wel een dieptepunt. En dan heb ik het niet over Marcelo die over het voetbalveld loopt als een reiger die op een drassig veldje naar kikkers loopt te turen, maar over dat vechtpartijtje na afloop.
  Wat een aanfluiting. Een stel bosmarmotten die tegen elkaar staan te piepen om een laatste eikeltje. Kinderen op een speelplaats die aan elkaars rode en blauwe jackies trekken. Waar was bijvoorbeeld Strootman? Altijd maar dat verongelijkte hoofd en dan kan je een keer een beuk uitdelen, heeft hij net zijn hoofdje met shampoo ingezeept.

Het enige dat ontbrak was een vrouw. Een moeder met een boodschappentas die haar spruitjes even op de stenen zet om ze met een grote zwaai uit elkaar te halen.
  'En nou is het afgelopen. Naar huis. En je best doen op je huiswerk. Morgen wil ik minstens drie ballen naar dezelfde kleur zien.'
  Het moest er een keer van komen en ik vrees dat het nu zover is. De trainer van de toekomst is een pedagogisch onderlegde vrouw met een specialisatie op het vlak van moeilijk opvoedbare kinderen.