maandag 23 maart 2015

Voorzetje

RGB Free, by lusi
Als Ajax de competitie nog wil winnen, moet het in zes wedstrijden acht punten op PSV inlopen. Hoewel dit vier jaar geleden ook gebeurde, lijkt het onwaarschijnlijk dat het er dit jaar nog van komt. PSV is te goed, Ajax is te slecht. Het enige waar nog op te hopen valt, is gedoe in de PSV-selectie.
  
  Ik zie dit jaar dan ook een belangrijke rol weggelegd voor de afdeling communicatie van de AFC Ajax NV. Voetbal is oorlog en oorlogen worden zoals bekend gewonnen met propaganda.
  Omdat ik ook de beroerdste niet ben, wil ik best even een voorzetje geven. De komende weken lijkt het me de taak van de afdeling communicatie om via niet naar Ajax te herleiden kanalen de media te bestoken met persberichten van onderstaande aard:


Wijnaldum geeft aan dat kou met Depay uit de lucht is

Door één onzer redacteuren

Een anonieme bron binnen PSV heeft bevestigd dat de animositeit tussen Wijnaldum en Depay zo goed als uit de lucht is. Wijnaldum zou geen wrok meer koesteren over de zaken die Depay onlangs heeft gezegd. Volgens Wijnaldum zei Depay deze zaken in het heetst van de strijd en dan worden er nu eenmaal dingen gezegd. Ook Depay lijkt enigszins spijt te hebben van wat hij heeft gezegd. Philip Cocu gaf aan geen commentaar te hebben op de zaken die gezegd zijn. Of hiermee het laatste woord over deze kwestie gesproken is,  is echter nog maar de vraag. Een niet bij name genoemde speler zou wel iets over de kwestie gezegd hebben. Hierdoor ontstaat het beeld dat er binnen de PSV-selectie steeds meer wordt gezegd. Het is de vraag of PSV de focus op de landstitel kan houden, als er intern zoveel dingen gezegd worden. Wijnaldum lijkt hier niets over te willen zeggen. Wel gaf hij aan dat hij vindt dat Guardado raar haar heeft en dat hij verbaasd was toen hij Willems onlangs met de vrouw van Rekik in een discotheek tegenkwam.

Geen opmerkingen: