donderdag 6 april 2017

Discriminatie

RGB Free, by ERVINBACIK
Onlangs stond er een helder stuk in de Volkskrant van een vrouw die 'klaar' was met het feminisme.
'Er is geen wet die mij ervan weerhoudt net zo succesvol te zijn als een man', verklaarde deze vrouw.
  Dit lijkt me helder, maar waarom blijven mannen dan toch oververtegenwoordigt als het op arbeidssucces aankomt?

  Dat komt natuurlijk door al die discriminerende vrouwen.
  
  Relatiecomedy's zijn een uitstekende spiegel van onze maatschappij en je komt in deze programma's zelden een man tegen die twijfelt aan de relatie met zijn vriendin, vanwege het werk dat ze doet.
  Wat de meeste mannen betreft kan een vrouw van negen tot vijf voor een minimumloon in het slachthuis werken, als ze er 's avonds een beetje leuk bijzit zal het hem verder een rotzorg zijn.
  Het aantal conversaties dat vrouwen op tv over hun partner voeren met betrekking tot zijn werk, zijn echter nauwelijks te tellen.

   'Hij is best wel leuk, maar hij is ook een beetje een weinig ambitieuze loser', is een aardige samenvatting van de conversaties die dag in dag uit over de schaamtevol op de bank hangende man worden uitgestort.

  Deze indoctrinatie mist zijn uitwerking niet: door onderscheid te maken tussen ambitieuze en niet-ambitieuze mannen worden al die kerels ongenadig hard de arbeidsmarkt op gediscrimineerd, waar ze als een dolle aan het werk gaan, om vervolgens te horen te krijgen dat ze eens op moeten houden met het discrimineren van vrouwen.

Geen opmerkingen: