zondag 19 mei 2013

Succes

Foto: flickr, by sincerelyhiten
Nadat Benfica de Europa League finale verloren had van Chelsea, kwam er een hartverscheurend huilende Benfica-supporter in beeld. De volgende dag hoorde ik vrouwen verkondigen dat ze dit belachelijk vonden.
  Het is dan ook niet alleen de buitenspelregel, die ervoor zorgt dat vrouwen niets van voetbal begrijpen. De essentie van voetbal werd dit weekend mooi verwoord in de Volkskrant door de schrijver A.J. Dautzenberg: 'Als Roda wint, heb je het gevoel: ik heb een geslaagd leven. Zoiets moet het zijn.'
  Vaak is de vraag gesteld: 'Was will das Weib?' Minder vaak hoor je: 'Was will der man?' Misschien omdat het antwoord in één zin samen valt te vatten: 'Mine honor is my life; both grow in one; Take honor from me, and my life is done.'
  Aldus William Shakespeare, en het rijmt nog ook.
  Het probleem is alleen dat niet elke man elke dag op het slagveld grootste daden kan verrichten. Je kunt natuurlijk heel groots de vuilniszak in de container gooien, en er zijn ook zeker genoeg mannen die daar een aardig nummer van maken, maar het is toch niet helemaal voldoende.
  Dus besteden we het uit. Aan Ajax, PSV of Benfica. Of, als er even geen voetbal is, aan Anouk. Die overigens overduidelijk de beste was. Maar we kregen uiteraard weer geen punten van de Duitsers. Zijn we er toch weer ingetuind.