zaterdag 25 juli 2015

Duet

RGB Free, by gabriel77
Als Zlatan bij Manchester United zou spelen dan zou hij naar eigen zeggen 'veel ruzie' hebben met Louis van Gaal.
 
  Om meerdere redenen lijkt het mij een fantastisch plan om Zlatan Ibrahimovic naar Manchester United te halen. De belangrijkste is natuurlijk Louis van Gaal. Louis van Gaal en Zlatan Ibrahimovic in één kleedkamer. Dan hoef je dus alleen nog maar een camera in het plafond te monteren en je hebt oscarwaardig materiaal in handen.
  De film die mij meteen te binnen schiet is 'Heat', van Michael Mann. Specifiek die scene in dat restaurant. Als je aandachtig naar deze scene kijkt, kost het je niet veel moeite om van Gaal in de rol van Al Pacino te plaatsen en Zlatan in de rol van Robert de Niro. Al Pacino loopt sowieso die halve film te schreeuwen en het was me nooit zo opgevallen, maar van Gaal heeft wel wat Pacino-achtigs in de manier waarop hij de zaal in kijkt als een journalist vraagt of hij één of andere buitenspeler misschien niet beter een keer op het middenveld op kan stellen.
  Een vulkaan net voordat hij uitbarst, zo kan je het hoofd van van Gaal dan wel omschrijven en Pacino is ook op z'n best als hij de waanzin net onder de oppervlakte laat schemeren.
  En dat Zlatan met zijn onderkoelde boevenhoofd een prima de Nero neer kan zetten, daar hoeven we het denk ik niet eens over te hebben.

  Stel je een kleedkamer in Liverpool voor. Het is rust, United staat 2-0 achter. Van Gaal heeft voor de wedstrijd een bespreking van twee uur gehouden waarin hij voor Zlatan specifieke verticale looplijnen op het bord heeft getekend.
  Zlatan heeft de hele eerste helft met mathematische precisie horizontaal heen en weer gewandeld.
  Van Gaal is na het rustsignaal even in de dug-out blijven zitten. Maar nu zwaait de deur van de kleedkamer open, het silhouet van dat enorme hoofd tekent zich af tegen een treurige Engelse hemel, er schuift een wolk voor het waterige zonnetje en van Gaal stapt de kleedkamer binnen.
  De deur valt dicht, alle gesprekken vallen stil. Zlatan zit op het verste stoeltje een beetje modder tussen zijn noppen uit te peuteren. Van Gaal wandelt de kleedkamer door, totdat hij bij het stoeltje naast Zlatan is aangekomen, dat bezet wordt door Daley Blind, die in blinde paniek naar het toilet rent.
  Van Gaal gaat naast Zlatan zitten, die aandachtig aan zijn noppen blijft pulken en zich van geen kwaad bewust lijkt te zijn.
  'Zlatan', vraagt Louis.
  Zlatan kijkt verbaasd op.
  'Zeg het eens, meneer van Gaal.'

Ik denk dat ik voor het bekijken van het hierop volgende gesprek meer geld zou betalen dan voor de wedstrijd zelf.

Geen opmerkingen: