dinsdag 24 april 2012

Heiligen

Foto: flickr, by Marie II
Persoonlijk vind ik die Rutte die met deuren loopt te slaan niet zo heel interessant: als ik vier minuten met Fleur Agema had moeten praten was er waarschijnlijk ook al een ruitje gesneuveld. Uit de reconstructie van het Catshuisoverleg dat gisteren in de Volkskrant stond, was te lezen wat 'dat mens Agema' deed: elke keer als er een rapport op tafel kwam te liggen waarin cijfers door rekenmeesters waren doorgerekend, zij ze: 'daar klopt niets van.' Zonder argumenten. Daar wordt je dus helemaal gek van.
  Soms zit ik bij een college filosofie en dan legt een hoogleraar uit hoe de categorische imperatief van Kant in elkaar steekt. Dan gaat er na een abstract betoog dat bestaat uit meerdere elkaar opvolgende argumenten soms een vinger de lucht in: 'maar meneer, is dat niet ook gewoon maar een mening?'
  In gedachten zie ik de hoogleraar heel rustig een uzi uit zijn bureaula pakken, de vragensteller afknallen, waarna twee mannetjes uit een zijdeur tevoorschijn rennen om het lijk af te voeren en de hoogleraar verder gaat met zijn college.

Zeven weken lang de hele dag Fleur Agema: die mannen uit het Catshuis zijn halve heiligen.