zaterdag 18 mei 2019

Winnaar

Foto: Wikipedia
Als speciale gast voor het pensioenfeest is Danny Blind uitgenodigd. Omdat het een verrassing is, moet Blind precies op het juiste moment de feestzaal binnen komen.
  De ex-voetballer is geïnstrueerd om in zijn auto te wachten, een van de jonge gasten wordt erop uit gestuurd om hem op te halen. Samen met zijn vriendin speurt hij vijf minuten voor het moment suprême de parkeerplaats af.

  'Wat was zijn voornaam ook alweer?'

  Het meisje haalt haar schouders op: het zal wel met die voetballers. En dit is dan ook nog een oude man. Die zoon, die zou ze nog wel herkennen: een leuke krullenbol, als ze zich niet vergist.

  'Dave?'
  'David?'

  Als hij eerlijk is, heeft ie ook niet zoveel met voetbal. Misschien hadden ze die Blind nog even moeten googelen voor ze aan deze missie begonnen.
 
 'Zullen we zijn naam maar schreeuwen? Ze zitten binnen op hem te wachten.'
 'Laten we nog een rondje doen. Kijk, die dikke bak, daar zal je hem hebben.'

  Voorzichtig lopen ze op de auto af. Er zit een man in, en hij is redelijk oud. Hij is een beetje kaal, maar hij heeft nog wat krulletjes: het zou hem zomaar kunnen zijn. Ziet hij eruit als een goede voetballer?

  Dat is lastig te zeggen, zo in een auto. Als hij naast de auto stond, hadden ze misschien een voetbal naar hem toe kunnen schieten. 

  'Bent u meneer Blind?'
  'Jazeker.'

  De ex-voetballer spring uit zijn auto en begint meteen richting feestzaal te benen.

  'Denkt ie dat er een diepe bal aankomt', puft het meisje, maar de ex-voetballer hoort haar al niet meer. Hij is allang door de ingang verdwenen en halverwege z'n eerste anekdote: zo'n Champions League win je niet door de kantjes ervan af te lopen.