donderdag 3 februari 2011

Noodgreep

Foto: Flickr, by jitenshaman
Een paar dagen geleden is er een column van mijn hand op vi.nl geplaatst. Zonder te overdrijven, kan ik zeggen dat deze publicatie een groot succes was: binnen enkele uren had ik een kleine honderd bezoekers op dit blog, een unicum. De reacties waren echter niet onverdeeld positief: ik was volgens de reageerders een stumperd en had mijn huiswerk niet gedaan, iemand verkondigde zelfs dat wanneer ik me op mijn werk ook zo gedroeg, 'het geen wonder was dat ik werkeloos thuis zat.' Emotie en begrijpend lezen verdragen elkaar blijkbaar slecht.

Wat had ik nu gedaan om deze verbale reprimandes te verkrijgen?

Ik had het gewaagd de voetbalkwaliteiten van een spits in twijfel te trekken. Let wel: ik heb niet verkondigd dat Bjorn Vleminckx zijn vrouw slaat, dat hij in kinderporno handelt of dat hij 's-avonds in Nijmegen autoradio's loopt te verzamelen, ik trek zijn kwaliteiten als spits in twijfel. En met hem trouwens die van alle voetballers in de Eredivisie, maar toen zal de rode waas bij sommigen het lezen misschien al enigszins belemmerd hebben.
 Het is niet makkelijk om als man in deze tijden nog veel respect te krijgen, het is een onderwerp dat me steeds meer begint te interesseren. Om het zelfrespect nog enigszins op peil te houden zijn er noodgrepen nodig, ik denk dat voor de nec-supporter Bjorn Vleminckx een noodgreep is. Schiet Vlemincx er een paar in, dan groeit het geslachtsdeel van de nec-supporter enkele virtuele centimeters. Staat hij een paar wedstrijden droog, dan kan de nec-supporter zijn geslachtsdeel bij wijze van spreken nauwelijks meer terugvinden.
 Door de voetbalkwaliteiten van Bjorn Vleminckx openbaar in twijfel te trekken, heb ik de mannelijkheid van elke rechtgeaarde nec-supporter in diskrediet gebracht. Ik kan niet zeggen dat het me spijt, daarvoor heb ik teveel het gevoel dat ik interessant sociologisch onderzoek op het spoor ben. De volgende stap in het onderzoek zit nog in de testfase, maar ik neig naar Feijnoord, iets met het hoofd van Ron Vlaar en de scoringscapaciteiten van Luigi Bruins. Nu nog een veilig onderduikadres regelen.