vrijdag 6 januari 2012

Discriminatie

Foto: flickr, by PabloSSt.
Ajax stelt voor om de afgekapte bekerwedstrijd over te spelen met alleen maar vrouwen en kinderen in het stadion want 'een vrouw rent niet zo snel het veld op.'
  Als er iemand met een Turkse achtergrond het veld op was gerend, had Ajax dan voorgesteld om de wedstrijd zonder Turkse supporters over te spelen? (Een niet-Turk handelt minder snel impulsief)
  Hoewel dit natuurlijk discriminatie van gigantische proporties is (één mannetje rent het veld op, die andere 40.578 zullen ook wel niet deugen), schept het een geweldig precedent. Zo worden negen van de tien geweldsdelicten door mannen gepleegd. Als je op straat loopt en je krijgt een klap voor je bek, is de kans bijzonder groot dat die niet van een vrouw afkomstig is.
  Voorstel: alleen vrouwen en kinderen mogen nog op straat, mannen eventueel onder begeleiding en onder een zwart gewaad, zodat de agressieve tronies geen onrust veroorzaken. Mannen in de auto daar houden we helemaal mee op: hoewel mannen meer aanleg hebben om te rijden, verpesten ze dit weer door hun hoge testosteron en veroorzaken ze meer ernstige ongelukken dan vrouwen.
  Sommige mannen zullen onder deze regels uit proberen te komen en hun haar lang laten groeien om zo toch in hun geliefde auto'tje te stappen. Hierdoor wordt het noodzakelijk dat elke man verplicht een grote 'M' op zijn borst gespeld krijgt.
  Dankzij Ajax is het paradijs weer iets dichterbij gekomen.